Meatotino Viscosity o Hydroxypropyl Methylcellulose (HPMC)

O le Hydroxypropyl Methylcellulose (HPMC) o se mea taua o le cellulose ether derivative lea na faʻaaogaina lautele i le tele o fale gaosi oloa ona o ona uiga faʻapitoa faʻapitoa ma vailaʻau.O lona viscosity meatotino o se tasi lea o meatotino sili ona taua a le HPMC, e aafia saʻo ai lona faatinoga i talosaga eseese.

1. Meatotino autu o le HPMC
O le HPMC o se ether cellulose nonionic e maua e ala i le suia o se vaega o vaega hydroxyl (-OH) i le mole mole cellulose ma vaega methoxy (-OCH3) ma vaega hydroxypropyl (-OCH2CH (OH) CH3).E lelei le solubility i le vai ma nisi solvents organic, fausia manino colloidal solutions.O le viscosity o le HPMC e masani lava ona fuafuaina e lona mamafa mole, tikeri o le suitulaga (DS, Degree of Substitution) ma le tufatufaina sui.

2. Fuafuaina ole viscosity ole HPMC
O le viscosity o vaifofo HPMC e masani ona fua i le fa'aaogaina o se viscometer rotational po'o se viscometer capillary.Pe a fuaina, e manaʻomia le gauai atu i le faʻaogaina, vevela ma le fua o le fofo, aua o nei mea e mafai ona matua aʻafia ai le tau o le viscosity.

Fa'atonuga o fofo: O le viscosity o le HPMC e fa'atupula'ia i le fa'ateleina o le fa'aogaina o vaifofo.A maualalo le faʻaogaina o le HPMC solution, o le fegalegaleaiga i le va o molelaʻau e vaivai ma maualalo le viscosity.A'o fa'atupula'ia le fa'atonuga, o le fa'alavelave ma le fegalegaleai i le va o molela'au e fa'atupula'ia, ma mafua ai le fa'atupulaia tele o le viscosity.

Vevela: O le viscosity o fofo HPMC e matua maaleale ile vevela.E masani lava, a oʻo ina faʻatuputeleina le vevela, o le a faʻaitiitia le viscosity o le HPMC solution.E mafua lea i le si'itia o le vevela e o'o atu ai i le fa'atuputeleina o le gaio'i mole mole ma le fa'avaivaia o feso'ota'iga intermolecular.E tatau ona maitauina o le HPMC ma tikeri eseese o le suitulaga ma le mamafa mole e iai le lagona eseese i le vevela.

Fua o le si'i: O vaifofo a le HPMC o lo'o fa'aalia ai le amio fa'amamafa (fa'amama fa'amama), o lona uiga, o le viscosity e maualuga atu i tau si'i maualalo ma fa'aitiitia i le maualuga o le sile.O lenei amio e mafua mai i le malosi o le sele e fa'aoga ai filifili mole mole i luga o le itu e sele ai, ma fa'aitiitia ai fa'alavelave ma fegalegaleai i le va o mole.

3. Mea e a'afia ai le viscosity HPMC
Molecular mamafa: O le molecular mamafa o le HPMC o se tasi o mea taua e fuafua lona viscosity.I le tulaga masani, o le tele o le mamafa mole, o le maualuga o le viscosity o le fofo.E mafua ona o molelaula HPMC e maualuga le mamafa mole e foliga mai e fausia ai fesoʻotaʻiga lavelave, ma faʻateleina ai le feteʻenaʻiga i totonu ole fofo.

Tulaga o le suitulaga ma le tufatufaina o mea e sui ai: Ole numera ma le tufaina ole methoxy ma le hydroxypropyl substituents ile HPMC e a'afia ai foi lona viscosity.E masani lava, o le maualuga o le tikeri o le suitulaga o le methoxy (DS), o le maualalo o le viscosity o le HPMC, aua o le faʻaofiina o mea e sui ai methoxy o le a faʻaitiitia ai le malosi o le faʻaogaina o le hydrogen i le va o mole.O le faʻaofiina o mea e suitulaga i le hydroxypropyl o le a faʻateleina ai fegalegaleaiga intermolecular, ma faʻateleina ai le viscosity.E le gata i lea, o le tufatufaina tutusa o mea e suitulaga e fesoasoani e fausia ai se faiga faʻamautu ma faʻateleina le viscosity o le fofo.

pH tau o le vaifofo: E ui lava o le HPMC o se polymer non-ionic ma o lona viscosity e le maaleale i suiga i le pH tau o le vaifofo, o tulaga maualuga o le pH (matua acidic pe matua alkaline) e mafai ona mafua ai le faaleagaina o le fausaga mole mole. HPMC, faʻapea ona aʻafia ai le viscosity.

4. Fa'aoga fanua ole HPMC
Ona o ona uiga viscosity sili ona lelei, HPMC e masani ona faʻaaogaina i le tele o vaega:

Mea faufale: I mea faufale, o le HPMC e faʻaaogaina e fai ma vailaʻau mafiafia ma vai e taofi ai le faʻaleleia o galuega faufale ma faʻateleina le teteʻe.

Alamanuia tau vaila'au: I totonu o fale talavai, o lo'o fa'aaogaina le HPMC e fai ma fa'amau mo papama'a, o se sui e fai ata tifaga mo capsules ma se fa'amomoli mo vaila'au fa'asa'oloto.

Alamanuia mea'ai: O le HPMC e fa'aaogaina e fai ma mafiafia ma fa'amautu i totonu o le fale gaosi mea'ai mo le gaosiga o aisa kulimi, jelly ma mea tau susu.

O mea tau vailaʻau i aso taʻitasi: I vailaʻau faʻapitoa i aso taʻitasi, o loʻo faʻaaogaina le HPMC e avea o se mafiafia ma faʻamautu mo le gaosiga o le shampoo, taʻele gel, toothpaste, ma isi.

O uiga viscosity o le HPMC o le faavae mo lona faatinoga lelei i talosaga eseese.E ala i le puleaina o le mamafa mole, tikeri o le suitulaga, ma tulaga fofo o le HPMC, e mafai ona fetuunai lona viscosity e fetaui ma manaoga eseese talosaga.I le lumanaʻi, o suʻesuʻega loloto i le va o le HPMC molecular structure ma le viscosity o le a fesoasoani i le atinaʻeina o oloa HPMC ma sili atu le faʻatinoga ma faʻalauteleina lona faʻaogaina.


Taimi meli: Iul-20-2024