E tutusa le hydroxypropyl methylcellulose ma le hypromellose?

O le Hydroxypropyl methylcellulose (HPMC) ma le hypromellose e tutusa lava le tuufaatasiga, ma o faaupuga e masani ona fesuiaʻi.O igoa lavelave ia mo ituaiga masani ole cellulose-based polymers o loʻo i ai le tele o faʻaoga i pisinisi eseese e aofia ai vailaʻau, meaʻai ma mea teuteu.

1. Fa'atonuga ma mea fa'apitoa:

O le Hydroxypropylmethylcellulose (HPMC) o se suiga faʻapipiʻi o le cellulose, o se polymer masani o loʻo maua i totonu o pa puipui o laau.O le vailaʻau vailaʻau o le HPMC e maua e ala i le faʻaofiina o hydroxypropyl ma methyl vaega i luga o le faavae o cellulose.Ole vaega ole hydroxypropyl e sili atu ona soluble ile vai, ma ole vaega ole methyl e faʻaleleia lona mautu ma faʻaitiitia ai lona gaioiga.

2. Fa'agasologa o le gaosiga:

O le gaosiga o le hydroxypropyl methylcellulose e aofia ai le togafitia o le cellulose i le propylene oxide e faʻafeiloaʻi ai vaega hydroxypropyl ona sosoo ai lea ma le methyl chloride e faʻaopoopo ai vaega methyl.O le tikeri o le suitulaga (DS) o le hydroxypropyl ma le methyl e mafai ona fetuunai i le taimi o le gaosiga o gaosiga, e mafua ai togi eseese o le HPMC ma meatotino eseese.

3. Meatotino faaletino:

O le HPMC o se pauta pa'epa'e e pa'epa'e teisi, e leai se manogi ma leai se tofo.O ona uiga fa'aletino, e pei o le viscosity ma le solubility, e fa'alagolago i le maualuga o le suia ma le mamafa mole o le polymer.I lalo o tulaga masani, e faigofie ona solu i totonu o le vai, e fausia ai se vaifofo manino ma le lanu.

4. Fa'amoemoega fa'afoma'i:

O se tasi o faʻaoga autu a le HPMC o loʻo i totonu o le falemaʻi vailaʻau.O lo'o fa'aaogaina lautele e avea o se vaila'au fa'amalositino ma fa'atino vaega eseese i sauniuniga fa'afoma'i.O le HPMC e masani ona maua i fuala'au fa'amama toto e pei o papa, capsules, ma fualaau.E galue e pei o se mea e fusifusia, faʻaleagaina, ma faʻatonuina le faʻasaʻolotoina, e fesoasoani i le mautu atoa ma le bioavailability o le vailaʻau.

5. Matafaioi i sauniuniga faʻasaʻo faʻatonutonuina:

O le malosi o le HPMC e fai ai gels i vaifofo vai e taua ai i fa'atonuga o vaila'au fa'asao.E ala i le fesuia'iina o le viscosity ma le gel-forming properties, e mafai e saienitisi fa'afoma'i ona fa'atonutonu le fua fa'asa'olotoina o mea aoga, ma maua ai le fa'atumauina ma fa'aumi le gaioiga o vaila'au.

6. Fa'aoga ile alamanuia taumafa:

I totonu o pisinisi taumafa, o le HPMC e faʻaaogaina e avea o se mafiafia, faʻamautu ma emulsifier.E fa'aleleia atili ai le fua o mea'ai 'ese'ese, e aofia ai sosi, sou ma mea'ai susu.E le gata i lea, o le HPMC o loʻo faʻaaogaina i le taoina e leai se kulūlū e faʻaleleia ai le fausaga ma mea susu o oloa e leai ni fua.

7. Faufale ma mea faufale:

O lo'o fa'aaogaina le HPMC i fale faufale i oloa e pei o fa'apipi'i ta'ele, sima fa'amau ma mea e fa'atatau i le gypsum.E fa'aleleia ai le fa'agaioiina, fa'atumauina le vai ma mea fa'apipi'i o nei oloa.

8. Mea teuteu ma mea tau tausiga a le tagata lava ia:

O le Hypromellose o se mea masani foi i mea teuteu ma mea e teu ai le tagata lava ia.E faʻaaogaina i kulimi, lotions ma shampoos ona o lona mafiafia ma faʻamautu meatotino.E le gata i lea, e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le tino atoa ma le lagona o le oloa.

9. Fa'apipi'i ata i vaila'au:

HPMC o loʻo faʻaaogaina lautele i le falemaʻi vailaʻau mo le ufiufi ata o papa.O laupepa e ufiufi i ata tifaga e ofoina atu le faʻaleleia atili o foliga, faʻapipiʻi tofo ma puipuiga mai mea tau le siosiomaga.O ata tifaga a le HPMC e maua ai se ufiufi lamolemole ma tutusa, faʻaleleia atili le tulaga lelei o le vailaʻau.

13. Fa'ai'uga:

O le Hydroxypropyl methylcellulose (HPMC) ma le hypromellose e fa'atatau i le polymer e fa'atatau i le cellulose lea e iai le tele o fa'aoga i vaila'au, mea'ai, mea teuteu, ma faufale.O ona uiga tulaga ese, e pei o le solubility, mautu ma le biodegradability, e saofagā i lona faʻaaogaina lautele.O le agava'a o le HPMC i alamanuia eseese ua fa'ailoa mai ai lona taua o se mea e tele galuega, ma toe fa'aauausu'esu'e ma atina'e e mafai ona fa'aalia nisi talosaga i le lumana'i.

O lenei faʻamatalaga lautele e faʻamoemoe e tuʻuina atu se malamalamaʻaga auiliili o le hydroxypropyl methylcellulose ma le hypromellose, faʻamalamalama lo latou taua i vaega eseese, ma faʻamalamalamaina a latou matafaioi i le faʻatulagaina o le tele o oloa ma faʻavae.


Taimi meli: Tes-21-2023