O le a le vevela e faʻaleagaina ai le hydroxypropyl cellulose?

Hydroxypropyl cellulose (HPC) o se polymer e masani ona faʻaaogaina i pisinisi eseese, e aofia ai vailaʻau, mea teuteu, ma meaʻai.E pei o le tele o polymers, o lona mautu vevela ma le faʻaleagaina o le vevela e faʻalagolago i le tele o mea e pei o le mamafa o le mole, tikeri o le suitulaga, i ai o mea faʻaopoopo, ma tulaga o gaioiga.Ae ui i lea, o le a ou tuʻuina atu ia te oe se faʻamatalaga lautele o mea e aʻafia ai le faʻaleagaina o le vevela o le HPC, lona tulaga masani o le vevela, ma nisi o ana faʻaoga.

1. Fa'asologa o vaila'au o le HPC:

O le hydroxypropyl cellulose o se mea e maua mai i le cellulose e maua mai i le togafitia o le cellulose i le propylene oxide.Ole suiga ole vaila'au e tu'uina atu ai le solubility ma isi mea e mana'omia ile cellulose, ma fa'aaogaina i fa'aoga eseese.

2. Aafiaga e A'afia ai le Fa'aleagaina o le vevela:

a.Molecular Weight: E sili atu le mamafa mole mole HPC e foliga mai e maualuga atu le mautu o le vevela ona o le malosi o le intermolecular forces.

e.Tulaga o Suiga (DS): O le tele o le sui o le hydroxypropyl e a'afia ai le mautu o le vevela ole HPC.O le maualuga o le DS e mafai ona o'o atu ai i le maualalo o le vevela ona o le fa'atuputeleina o le a'afia i le vevela.

i.O lo'o iai mea fa'aopoopo: O nisi fa'aopoopo e mafai ona fa'aleleia atili ai le fa'amaualuga o le HPC e ala i le galue o ni fa'amautu po'o antioxidants, a'o isi e mafai ona fa'atelevaveina le fa'aleagaina.

o.Tulaga Fa'agaioiina: O tulaga o lo'o fa'agaioia ai le HPC, e pei o le vevela, mamafa, ma le fa'aalia i le ea po'o isi si'osi'omaga fa'agaoioiga, e mafai ona a'afia ai lona mautu vevela.

3. Fa'ainitaneti Fa'aleagaina:

O le fa'aleagaina o le vevela o le HPC e masani ona aofia ai le motusia o fusi glycosidic i le cellulose tua'oi ma le vaeluaina o feso'ota'iga eter na fa'aofi mai e le hydroxypropyl substitution.O lenei faiga e mafai ona i'u ai i le fa'atupuina o mea e fa'afefeteina e pei o le vai, carbon dioxide, ma le tele o hydrocarbons.

4. Fa'ata'ita'iga Fa'aleaga Va'a vevela:

O le vevela o le faʻaleagaina o le HPC e mafai ona fesuisuiaʻi lautele e faʻatatau i mea taua o loʻo taʻua i luga.E masani lava, o le fa'aleagaina o le vevela ole HPC e amata ile 200°C ma e ono fa'aauau pea ile vevela ile 300-350°C.Peita'i, e mafai ona fesuia'i lenei vaega e fa'atatau i uiga fa'apitoa o le fa'ata'ita'iga HPC ma tulaga e fa'aalia ai.

5. Talosaga a le HPC:

O le hydroxypropyl cellulose e maua le fa'aoga i pisinisi eseese:

a.Pharmaceuticals: E faʻaaogaina e avea o se mafiafia, faʻapipiʻi, ata tifaga muamua, ma faʻatonu-faʻasaʻoloto sui i vailaʻau faʻapitoa e pei o papa, capsules, ma sauniuniga autu.

e.Mea teuteu: O le HPC e faʻaaogaina i mea teuteu ma mea e teu ai le tagata lava ia e avea o se mea mafiafia, faʻamautu, ma ata tifaga i oloa e pei o lotions, kulimi, ma le tausiga o lauulu.

i.Alamanuia Mea'ai: I totonu o pisinisi taumafa, o le HPC e galue o se mafiafia, fa'amautu, ma emulsifier i oloa e pei o sosi, sou, ma suamalie.

o.Talosaga Alamanuia: O lo'o fa'afaigaluegaina fo'i le HPC i mea tau alamanuia eseese e pei o vaitusi, fa'alavalava, ma mea fa'apipi'i ona o lona fa'atupuina o ata ma mea fa'apitoa.

o le vevela faʻaleagaina o le hydroxypropyl cellulose e fesuisuiaʻi e faʻatatau i mea e pei o le mamafa o le mole, tikeri o le suitulaga, i ai o mea faʻaopoopo, ma tulaga o gaioiga.A'o lona fa'aleagaina e masani ona amata ile 200°C, e mafai ona fa'aauau i le vevela ole 300-350°C.O le malamalama i mea e a'afia ai lona mautu o le vevela e taua tele mo le fa'amalieina o lona fa'atinoga i fa'aoga eseese i pisinisi eseese.


Taimi meli: Mati-26-2024