O lo'o fa'aaogaina e le CMC i pisinisi 'ie ma vali

O lo'o fa'aaogaina e le CMC i pisinisi 'ie ma vali

Carboxymethylcellulose (CMC) o loʻo faʻaaogaina lautele i le 'ie ma le valiina pisinisi mo ana mea faʻapitoa e pei o se polymer solu vai.E maua mai i le cellulose, o se polymer masani o loʻo maua i laʻau, e ala i se faʻagasologa o vailaʻau faʻasolosolo e faʻafeiloaʻi ai vaega carboxymethyl.E maua e le CMC ni fa'aoga eseese i le gaosiga o ie ma le vali.O nisi nei o fa'aoga autu o le CMC i le pisinisi ie ma le vali:

  1. Tele ole ie:
    • O lo'o fa'aaogaina le CMC e fai ma sui fa'apitoa i le gaosiga o ie.E tuʻuina atu meatotino manaʻomia i vulu ma ie, e pei o le faʻalauteleina o le lamolemole, faʻaleleia atili le malosi, ma sili atu le tetee atu i le abrasion.E fa'aoga le CMC i vulu fa'asolo ina ia faafaigofie ai ona ui atu i le lalaga a'o lalagaina.
  2. Lomiga Fa'apipi'i mafiafia:
    • I le lomitusi ie, o le CMC e avea o se mafiafia mo lomitusi lolomi.E faʻaleleia ai le viscosity o le paʻu, e mafai ai ona sili atu le faʻatonutonuina o le faiga o lomitusi ma faʻamautinoaina maʻai ma faʻamalamalama lelei mamanu i luga o ie.
  3. Fesoasoani ile valivali:
    • O lo'o fa'aaogaina le CMC e fai ma fesoasoani vali i le faiga o le vali.E fesoasoani e faʻaleleia le tutusa o le vali i totonu o filo, faʻaleleia le tutusa o lanu i 'ie vali.
  4. Dispersant mo Pigments:
    • I le lolomiina o lanu, o le CMC o loʻo galue o se faʻasalalau.E fesoasoani i le fa'asalalauina tutusa o lanu i totonu o le lolomi lolomi, fa'amautinoa le tufatufaina o lanu tutusa i luga o le ie i le taimi o le lolomiga.
  5. Tele ole Ie ma Fa'auma:
    • O lo'o fa'aaogaina le CMC i le fa'avasegaina o ie e fa'aleleia ai le lamolemole ma le 'au o le ie.E mafai foʻi ona faʻaaogaina i le faʻamaeʻaina o faʻagasologa e tuʻuina atu ai ni mea totino i le ie maeʻa, e pei o le vaivai poʻo le faʻafefe vai.
  6. Su'i Fa'apisinisi i tua:
    • O lo'o fa'aaogaina le CMC e fai ma sui e fa'afefete i tua i le gaosiga o denim.E puipuia ai le vali o le indigo mai le toe tu'u i luga o le ie a'o fufulu, fesoasoani e fa'atumauina foliga mana'omia o ofu denim.
  7. Emulsion Stabilizer:
    • I faiga polymerization emulsion mo coatings ie, CMC faʻaaogaina e avea o se stabilizer.E fesoasoani e faʻamautu le emulsion, faʻamautinoa le ufiufi toniga i luga o ie ma maua ai mea e manaʻomia e pei o le faʻafefe vai poʻo le mumu.
  8. Lomitusi i luga o Fibers Synthetic:
    • O lo'o fa'aogaina le CMC i lomitusi i alava fa'akomepiuta.E fesoasoani i le ausiaina o lanu lelei, puipuia le toto, ma faʻamautinoa le pipii o vali poʻo pigments i ie gaosia.
  9. Su'i Fa'amauina Lanu:
    • E mafai e le CMC ona galue e fai ma sui e fa'atumauina lanu i faiga fa'alanu.E fesoasoani e faʻaleleia le lanu o ie vali, e fesoasoani i le umi o le lanu.
  10. Vulu Lubricant:
    • O lo'o fa'aaogaina le CMC e fai ma lubricant vulu i faiga vili.E fa'aitiitia ai fe'ese'esea'iga i le va o alava, fa'afaigofie le vili lamolemole o vulu ma fa'aitiitia le gau.
  11. Fa'amautu mo Vainu'u fa'agaoioi:
    • I le vali fa'afoliga, e mafai ona fa'aaogaina le CMC e fai ma fa'amautu mo vali fa'agaoioiga.E fesoasoani e faʻaleleia le mautu o le vai taele ma faʻaleleia le faʻapipiʻiina o vali ile alava.
  12. Fa'aitiitia Feese'iga Fiber-i-Metal:
    • O le CMC e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai feteʻenaʻiga i le va o alava ma luga o uʻamea i mea e gaosia ai ie, puipuia ai le faʻaleagaina o alava i taimi faʻainisinia.

I le aotelega, o le carboxymethylcellulose (CMC) o se faʻaopoopoga taua i le 'ie ma le valiina pisinisi, e saofagā i faiga eseese e pei o le sizing, lomitusi, vali, ma le faʻamaeʻaina.O lona vai-solu ma le rheological meatotino e faʻaogaina i le faʻaleleia o le faʻatinoga ma foliga vaaia o ie.


Taimi meli: Tes-27-2023