Fa'ainumera vaila'au ma meatotino a le HPMC

O le Hydroxypropyl methylcellulose (HPMC) o se fa'alapotopotoga fa'apitoa e fa'aaogaina lautele i pisinisi eseese ona o lona tu'ufa'atasi o vaila'au ma mea totino.

1. Tulaga fa'ama'i:
a.Cellulose ivi tua:
O le HPMC o se mea e maua mai i le cellulose, o lona uiga e maua mai i le cellulose, o se polysaccharide masani o loʻo maua i totonu o puipui o laau.O le cellulose o lo'o aofia ai iunite fa'asolosolo o le β-D-glucose e feso'ota'i i fusi β(1→4) glycosidic.

e.Suitulaga:
I le HPMC, o le vaega o le hydroxyl (-OH) o le cellulose backbone ua suia i vaega methyl ma hydroxypropyl.O lenei suiga e tupu e ala i se tali etherification.Degree of substitution (DS) o lo'o fa'atatau i le averesi o numera o kulupu hydroxyl e suitulaga i le kulukose i le filifili cellulose.O le DS o vaega methyl ma hydroxypropyl e eseese, lea e afaina ai le faatinoga o le HPMC.

2. Fa'asologa:
a.Etherification:
O le HPMC e faʻapipiʻiina e ala i le faʻafefeteina o le cellulose ma le propylene oxide ma le methyl chloride.O le faagasologa e aofia ai le taliina o le cellulose ma le propylene oxide e faʻafeiloaʻi ai vaega hydroxypropyl ona sosoo ai lea ma le methyl chloride e faʻafeiloaʻi ai vaega methyl.

e.Tulaga o isi pulega:
O le DS o le HPMC e mafai ona fa'atonutonuina e ala i le fetu'una'i o tulaga fa'aalia e pei o le vevela, taimi fa'aalia, ma le fa'atonuga o le tali.

3. Fa'atinoga:
a.Solubility:
O le HPMC e solu i le vai ma nisi vaifofo fa'alenatura, pei ole methanol ma le ethanol.Ae ui i lea, o lona solubility e faʻaitiitia i le faʻateleina o le mamafa mole mole ma le tikeri o le suia.

e.Fausia ata tifaga:
E fai e le HPMC se ata tifaga manino ma fetuutuunai pe a fa'amavae ile vai.O nei ata tifaga o loʻo i ai le malosi faʻainisinia lelei ma mea faʻalavelave.

C. Viscosity:
O vaifofo HPMC o lo'o fa'aalia uiga fa'afoliga, o lona uiga e fa'aitiitia le viscosity i le fa'ateleina o le sile.O le viscosity o vaifofo HPMC e fa'alagolago i mea e pei o le fa'atonuga, mamafa mole, ma le tikeri o le sui.

o.Taofi le vai:
O se tasi o mea taua o le HPMC o lona mafai lea ona taofi le vai.O lenei meatotino e taua tele i faʻaoga eseese e pei o mea faufale, lea e faʻaaogaina ai le HPMC e fai ma mea e faʻamalo ai ma vai.

u.pipii:
E masani ona faʻaaogaina le HPMC e fai ma faʻapipiʻi i alamanuia eseese ona o lona gafatia e fausia ai sootaga malosi i mea eseese.

4. Fa'aoga:
a.Alamanuia tau vailaau:
I vaila'au, o lo'o fa'aogaina le HPMC e fai ma mea fa'apipi'i, sui fa'apipi'i ata, so'o fa'asa'oloto fa'atonutonu, ma sui fa'a-viscosity i fa'asologa o papa.

e.Alamanuia faufale:
O lo'o fa'aopoopoina le HPMC i sima fa'avae sima, gypsum fa'apipi'i ma fa'apipi'i ta'ele e fa'aleleia atili ai galuega, fa'atumauina le vai ma fa'apipi'i.

C. alamanuia taumafa:
I totonu o pisinisi taumafa, HPMC o loʻo faʻaaogaina e avea o se mafiafia, faʻamautu ma emulsifier i oloa e pei o sosi, ofu ma aisa kulimi.

o.oloa tau tausiga a le tagata lava ia:
O le HPMC e fa'aaogaina e fai ma mea mafiafia, emulsifier ma mea e fai ata tifaga i mea tau tausiga a le tagata lava ia e pei o shampoos, lotions ma kulimi.

u.Vali ma Fa'alava:
I vali ma faʻapipiʻi, e faʻaaogaina le HPMC e faʻaleleia ai le faʻasalalauina o le pigmenti, pulea le viscosity ma le taofiofia o le vai.

O le Hydroxypropylmethylcellulose (HPMC) o se faʻalapotopotoga faʻapitoa ma le tele o faʻaoga i totonu o pisinisi eseese.O lona tu'ufa'atasiga o vaila'au fa'apitoa, fa'asologa ma meatotino e avea ai ma mea taua i vaila'au, mea fau fale, mea'ai, mea tau tausiga a le tagata lava ia ma vali / pa'u.O le malamalama i meatotino a le HPMC e mafai ai ona faʻaogaina faʻapitoa i vaega eseese, e saofagā i lona faʻaogaina lautele ma le taua i faiga faʻaonaponei gaosiga.


Taimi meli: Feb-22-2024