O lo'o fa'aogaina e le CMC i Alamanuia Ceramic

O lo'o fa'aogaina e le CMC i Alamanuia Ceramic

Carboxymethylcellulose (CMC) o loʻo i ai le tele o faʻaoga i totonu o le alamanuia sima ona o ona uiga faʻapitoa e pei o se polymer vai-soluble.O le CMC e maua mai i le cellulose, o se polymer masani o loʻo maua i laʻau, e ala i se faʻagasologa o vailaʻau e faʻafeiloaʻi ai vaega carboxymethyl.O lenei suiga e tuʻuina atu uiga taua i le CMC, ma avea ai ma mea faʻapipiʻi faʻapitoa i faiga sima eseese.O nisi nei o fa'aoga autu o le CMC i le alamanuia sima:

**1.** **O Mea Fa'amau i Tino Sima:**
- E masani ona faʻaaogaina le CMC e fai ma fusi i le faʻatulagaina o tino sima, o mea ia e faʻaaogaina e fai ai oloa sima.I le avea ai o se mea fa'apipi'i, e fesoasoani le CMC i le fa'aleleia atili o le malosi lanu meamata ma le palasitika o le paluga sima, e fa'afaigofie ai ona fa'apipi'i ma fau oloa e mana'omia.

**2.** **Faaopoopo i totonu o tioata sima:**
- O lo'o fa'afaigaluegaina le CMC e fai ma mea fa'aopoopo i sima sima e fa'aleleia atili ai a latou mea fa'apitoa.E galue e pei o se mafiafia ma faʻamautu, puipuia le faʻamautuina ma faʻamautinoa le tufatufaina tutusa o vaega faʻailo.E fesoasoani lea i le fa'aogaina o le fa'aiila i luga ole sima.

**3.** **Fa'asa'o i le fa'a'a'ai maseesee:**
- I le fa'ase'e, o se metotia e fa'aaogaina e fai ai foliga sima e ala i le sasa'aina o se fa'afefiloi vai (slip) i totonu o limu, e mafai ona fa'aogaina le CMC e fai ma fa'amalo.E fesoasoani i le faʻasalalauina o vaega o loʻo i totonu o le paʻu, faʻaitiitia le viscosity ma faʻaleleia mea e lafo ai.

**4.** **Sui Fa'asa'oloto:**
- O nisi taimi e fa'aaogaina ai le CMC e fai ma sui fa'asa'oloto i le gaosiga o sima.E mafai ona faʻaoga i limu e faafaigofie ai le aveeseina faigofie o fasi sima ua fausia, e taofia ai i latou mai le pipii i luga o le limu.

**5.** **Fa'aleleia o Fa'afuifu Sima:**
- O lo'o tu'ufa'atasia le CMC i pa'u sima e fa'aleleia atili ai lo latou pipi'i ma le mafiafia.E saofagā i le faʻavaeina o se faʻapipiʻi faifaipea ma lamolemole i luga o le sima, faʻaleleia o latou mea faʻalelei ma puipuiga.

**6.** **Suiga Viscosity:**
- I le avea o se polymer solu vai, o le CMC e fai ma sui o le viscosity i faʻamaʻi sima ma slurries.E ala i le fetuunaiga o le viscosity, e fesoasoani le CMC i le puleaina o le tafe o meatotino o mea sima i taimi eseese o le gaosiga.

**7.** **Stabilizer mo Vaitusi Sima:**
- I le gaosiga o vaitusi sima mo le teuteuina ma le lolomiina i luga o le sima, o le CMC e galue o se faʻamautu.E fesoasoani i le faatumauina o le mautu o le vaitusi, puipuia le faʻamauina ma faʻamautinoa le tufatufaina tutusa o pigments ma isi vaega.

**8.** **Usui Fiber Ceramic:**
- O le CMC o loʻo faʻaaogaina i le gaosiga o filo sima e fai ma fusi.E fesoasoani e fusifusia alava faatasi, e maua ai le felagolagoma'i ma le malosi i fala fala po'o fausaga.

**9.** **Fa'apipi'i Sima:**
- CMC e mafai ona avea ma vaega o fa'apipi'i sima.O ona mea faʻapipiʻi e fesoasoani i le faʻapipiʻiina o vaega sima, e pei o tile poʻo fasi vaega, i le taimi o le faʻapotopotoga poʻo le toe faʻaleleia.

**10.** **Va'ai Fa'amalosi:**
- I le tulaga lanumeamata, a'o le'i tafana, e masani ona fa'aaogaina le CMC e fa'amalosia ai fausaga ma'ale'ale pe lavelave.E faʻaleleia ai le malosi o mea lanu meamata, faʻaitiitia le lamatiaga o le malepelepe i le faagasologa o gaioiga mulimuli ane.

I le aotelega, o le carboxymethylcellulose (CMC) o loʻo faia se vaega tele i le alamanuia sima, o loʻo avea o se fusifusia, mafiafia, faʻamautu, ma isi mea.O lona vai-soluble natura ma le gafatia e suia ai le rheological meatotino o mea sima ua avea o se faʻaopoopoga taua i laʻasaga eseese o le gaosiga o le sima, e saofagā i le lelei ma le lelei o oloa sima mulimuli.


Taimi meli: Tes-27-2023